行方不明
In January 2020, God disappeared…
توی سکوت نشسته بودم و برای چندمین بار به این واقعیت فکر میکردم که چه اتفاقی میافته اگر خدا یکروز ناپدید بشه.
منظورم این نیست که هر روز مثل خانم یا آقایی که تو همسایگیتون زندگی میکنه لزوما اونقدر حضورش رو تو زندگیتون احساس میکنید، که اگر نباشه میتونید بگید کسی دیگه توی اون خونه زندگی نمیکنه. قطعا همین حالا هم بود و نبودش تفاوتی برای خیلیها نداره؛ همین حالا هم تو زندگی خیلی از آدمها حضور نداره. اون خونه برای خیلیها مدتهاست که خالی از سکنهست.
اما سوال این بود که اگر یکروز خدایی که ـعموما فرض کلی جوامع معتقد به نیروی برترـ بر این هست که وجود داره ناپدید بشه، چه اتفاقی برای اون دسته از آدمها میافته که به واسطۀ ادیان به خدا متصل هستن و یا اون دسته از جامعۀ جهانی که به هر حال به وجودش اعتقاد دارن؟ این سوال برای من بیش از اینکه یک سوال اعتقادی صرف باشه، یک برآیند رفتاریِ ناشی از اعتقاد هست. به هر حال چیزی نزدیک به نیمی از جمعیت کره زمین به یکی از ادیان ابراهیمی اعتقاد دارن و این مطلقا رقمِ بیمعنایی نیست. *
بارها به این سوال فکر کردهم. بارها و بارها از آدمها پرسیدمش. از مسیحی، مسلمان، یهودی و هر بار جواب دادن به این سوال رو سختتر از بار قبل احساس کردم. و آیا تو به همین سادگی تصور میکنی که اگر خدای این آدمها یکروز ناگهان ناپدید بشه، آب از آب تکون نمیخوره…؟
از روی نیمکت بلند شدم و بعد از تعظیم کوتاهی به صحن کلیسا، چمدونم رو برداشتم و آماده بودم که به سفر کوتاهم خاتمه بدم.
پ.ن: من در مورد چیستی اعتقاد آدمها به طور کلی سوالی ندارم. من در مورد تاثیر عدم حضور خدا در کیفیت زندگی آدمها فکر میکنم.
پ.ن 2: یکبار از یکی از دوستان مسیحیم این سوال رو پرسیدم، برام جالب بود که تا چند دقیقه حتی حاضر نبود به این فرض فکر کنه.
پ.ن 3: خط اول این پست رو از روی جواب یکی از همین آدمها انتخاب کردم. ازش پرسیدم اگر یکروز خدا ناپدید بشه چطور میشه؟ جواب داد «یعنی میگی نشده؟» پرسیدم فکر میکنه کی ناپدید شده؟ و اون جواب داد «ژانویۀ 2020.»
-
Religious Composition by Country, 2010-2050″. Pew Research Center. 2 April 2015. Archived from the original on 15 June 2020.
Wednesday. Aug 04, 2021. 11:45 P.M
13 مردادماه 1400
سلام
احتمالا یه چیزی مثل نابود شدن خورشید باشه.. که میگن اگه از بین بره تا چند سال اول هیچ اتفاق خاصی نمی افته، ولی بعد زمین یخ میزنه گیاهان از بین میرن و بقیه ی ماجرا… که تهشم نیستی ماست.
سوکای؟;-)
راستش تصور میکنم ابعاد تاثیر عدم وجود خورشید خیلی بزرگتر از عدم وجود خدا تو زندگی انسان مدرن باشه. لول
سوال خوبی کردی.
برای من فرقی نداره راستش رو بخوای.
خیلی خیلی ممنون برای توضیح بخش نظزات نمیدونم چرا تا الان به فکرم نرسیده بوداونجا رو کلیک کنم.
قبلش میخواستم یه سوال بپرسم که نشد نظر بگذارم ولی الان بیشتر میخوام بپرسمش البته فک کنم با این پستای آخر جوابش معلوم باشه. میشه بپرسم شما مسیحی هستین؟
خوشحالم که مشکلت حل شد.
نه نیستم.;-)
هیچ مشکلی نداره که از من پرسیدی؛ اما بهت پیشنهاد میکنم که سعی کنی در محیط عمومی این دست سوالهای اعتقادی رو از کسی نپرسی.